Dress-code-ul evenimentului - TINUTA BLACK TIE.
La intrare in Sala de Bal va exista un maestru de ceremonii, care va anunta in mod solemn invitatii.
Cum puteti fi Rege sau Regina, Print sau Printesa, pentru o noapte, puteti mentiona la intrare daca si cum doriti sa fiti anuntati, iar maestrul de ceremonii va ajuta sa intrati in atmosfera Balului de la Palat, in rolul de rege, regina, print, printesa, duce, ducesa ….
Fie ca va doriti sa fiti Majestatea sa Ludovic al XIII-lea al Frantei, Alteta sa Regala Diana Printesa de Wales, Alteta sa Regala Printul Albert al II-lea de Monaco sau Majestatea sa Elisabeta a II-a a Angliei, in noaptea de Revelion chiar puteti fi!
Pentru cei care nu sunt familiarizati oferim cateva referinte despre tinuta Black Tie:

Pentru doamne si domnisoare, tinuta "Black Tie" prevede in mod obisnuit o rochie de seara lunga dar se accepta si rochia "cocktail" .

Pentru domni, componentele unei tinute "Black Tie" sunt:
- smoching format dintr-o jacheta neagra cu revere din matase si pantaloni negri
- camasa alba cu guler special pentru papion
- (optional) vesta cu nasturi neagra
- papion negru din matase
- pantofi negri

Sacoul
Smochingul sau costumul negru sunt singurele variante cand vine vorba de un eveniment "Black Tie". Sacoul este intotdeauna negru si se poarta numai cu pantalonii cu care a fost cumparat. De obicei nu are taieturi la spate si are un singur rand de nasturi.

Pantalonii
Pantalonii trebuie sa faca parte din acelasi set cu jacheta. Pot fi fie negri fie un albastru foarte inchis. Sacoul si pantalonii trebuie sa se potriveasca la culoare si la material.

Camasa
Culoarea camasii este una singura la evenimente BLACK TIE, si anume alba. Tinuta "Black Tie" clasica impune camasa alba.

Papionul
O alta regula de neincalcat a acestui cod vestimentar este ca trebuie neaparat sa porti papion negru din matase. Acesta se va asorta cu reverele sacoului. Din pacate, cravata neagra nu este un inlocuitor bun.

Sosetele si pantofii
La fel ca papionul, sosetele si pantofii trebuie sa fie negri. Poate parea prea mult negru insa acestea sunt regulile.

© 2018 Revelion la Palat. Toate drepturile rezervate.